Spaljé på framsidan

blogg1

Idag har brädorna kommit upp på spaljén på framsidan. Den går i två vinklar och följer först kanten på trädäcket, sedan kanten på den nedsänkta japanträdgården och sist ramar den in hörnet av plattläggningen.

 

 

blogg3

Några av avstånden mellan brädorna behöver justeras lite eftersom plattläggningen är lagd med en liten lutning för avrinningens skull och det var svårt att passa in dem exakt. Sedan ska även stolparna förankras med ett par snedstag för säkerhets skull. Allt ska också målas vitt, även stolparna, men de måste torka en sommar först…

 

blogg2

Ur den här vinkeln, sett från infarten, är det fortfarande ganska fritt fram för både insyn och vindar, men så småningom ska friggeboden/förrådet placeras på gräset där spaljén nu slutar och sedan spaljén fortsätta fram till ”stenrabatten”.
(Klicka för större bilder!)

This entry was posted in Trädgård. Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.