Skörd!

Har idag skördat årets första gurkor i växthuset, och i söndags åt vi spröda, kryddiga rädisor ur trädgårdslandet. Nog är det något alldeles särskilt med solvarma, egenodlade grönsaker… Att odla sin egen mat är kul! Det kan antagligen aldrig löna sig ekonomiskt i den här lilla skalan, men det ger stor tillfredsställelse. En så enkel sak som att klippa ner ett par basilikablad i salladen, till exempel…
Nu börjar ärtor och bönor bli så höga att de måste stöttas, med en spaljé eller stolpar och snören/ribbor. Får väl se vad jag hittar på… De där pilkonerna som finns att köpa färdiga hade kanske varit en lösning, men då skulle jag ju ha satt fröna i en lämpligt stor ring. Nu är det två raka rader det handlar om, så stolpar med snören emellan blir kanske bäst. Eller ett armeringsgaller, kanske. De finns visst i en behandlad (förzinkad?) variant som inte rostar.

This entry was posted in Trädgård. Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.