Sommarkväll på uteplatsen

Nu har jag sytt ett ”draperi” som hänger i öppningen i spaljén. På så sätt bildas inte en vindtunnel därigenom när det blåser från norr. Dessutom slipper man se vattenslangen, planteringsbordet, skottkärran m.m. som står där utanför bakdörren… Det blev ganska ”randigt” på båda ledderna, men det funkar tycker jag. Markisväv och matchande bordduk (plastat tyg) fanns på IKEA. (Eventuellt syr jag även ett enfärgat vitt eller grått skynke att byta med. Det sitter med snabbhakar i öglor – båttillbehör – och är lätt att kroka ner.)
Jag har också satt upp ljushållare på spaljén. Dem köpte jag i 6-pack redan något år innan vi flyttade med tanke just på att använda så här. Igår kväll satt jag i hammocken och läste en stund. När aftonsvalkan kom krypande i skymningen passade jag på att ta lite bilder, och då såg uteplatsen så här mysig ut (alla bilder kan klickas upp i större format):

Dillen som syns i förgrunden på första bilden är redo att gå i blom… Det blir fina kronor till kräftorna!

This entry was posted in Trädgård. Bookmark the permalink.

3 Responses to Sommarkväll på uteplatsen

 1. Maria says:

  Hej igen!
  Vad roligt att fortsätta följa ert hus- och trädgårdsprojekt! Det har verkligen blivit jättefint! Ser väldigt mysigt ut.

  Vi fortsätter att fixa lite på tomten. Har byggt stödmur under våren och målat klart friggeboden vi byggde ihop förra året. Håller nu på att bygga (och måla!) vind- och insynsskydd till altanen. Nästa stora projekt blir stenläggning runt vissa delar av huset (entréerna) och därefter asfaltering på uppfarten. Måste bara spara lite pengar först… :-)

  Hälsningar från Maria

 2. Hej, gud vad fint det blir! Urmysigt. Vet du, jag skulle gärna komma och besöka er, med en fotograf, och göra ett uterums-reportage till vår Hus & hem-bilaga. Jag jobbar på Norran, dagstidningen i Skellet. Tänk om vi kunde få komma måndag den 29 augusti? Kan du inte mejla mig på:

  ann-therese.tjarnlund@norran.se

 3. Maria says:

  Hej!

  Dina ljushållare på spaljén är väldigt fina. Var har du köp dem?

  MVH Maria D.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.