Flyttade köksskåp

Igår kväll när jag skulle somna låg jag och funderade igenom det här med porslin, glas och bestick och hur det skulle vara bäst att placera allt. Jag började tänka kring väggskåpen. Då slog det mig att de var konstigt placerade i förhållande till bänkskåpen. Jag började grubbla på det där, så pass att jag inte kunde somna förrän jag stigit upp och tagit fram en ritning och kollat.
Mycket riktigt så ”skevade” skarvarna mellan bänkskåp och väggskåp. Ovanför 60 cm-skåpet satt ett 80 cm-skåp och tvärtom. Det gjorde de vertikala linjerna väldigt oregelbundna.
Idag har jag därför kontaktat byggledaren som inte trodde att det skulle bli några problem att byta plats med överskåpen. Jag drog alltså ut ett par ritningar, ändrade på skåpen och for ner till bygget när jag slutade. Snickaren trodde inte heller att det skulle bli några svårigheter, så jag lämnade med varm hand över ritningarna till honom. Det kommer att bli mycket bättre så här, det är jag säker på.
Jämför själva (klicka för större bild):

kok gammal

kok ny

Håller ni med om att det blir bättre så här?

This entry was posted in Köksplanering, Ritningar. Bookmark the permalink.

6 Responses to Flyttade köksskåp

 1. David says:

  Tack för att du delar med dig av dina erfarenheter. Mycket att tänka på när man bygger hus och en så här till synes trivial sak skulle ju kunna förstöra ett helt kök!

 2. Linda says:

  Mycket bättre! Vilken tur att du kom att tänka på det helt plötsligt…

 3. Mia says:

  Vilken skillnad, det blev ett helt annat kök på en gång! Tycker bara att det är konstigt att inte köksleverantören kan sin sak bättre än en ”lekman”…

 4. Gunilla says:

  Mia: Det kan hända att ”köksarkitekten” tycker att innehållet innanför högra dörren på det 80-cm-skåp som hamnar längt till vänster blir svåråtkomligt. Köksbänken fortsätter ju i vinkel framför det skåpet. Jag kan ju själv tycka att jag borde ha sett detta direkt när vi fick ritningarna… Men bättre sent än aldrig!

 5. Carola says:

  Ja tänk vad underliga saker som kan hålla en kvinna vaken på natten! Du funderar på skarvar och jag funderade häromnatten på om man skulle kunna sätta en LITEN vindsnurra på husbilstaket som laddar batterierna? Solcellerna laddar ju bara om det är soligt?

 6. Oktav-Maria says:

  Vi hade precis samma problem. Överskåpen passade inte alls med underskåpen, men vi insåg detta tack o lov vid träffen med HTH-arkitekten, så vi gjorde lite justeringar så att det ser snyggare ut. Det gäller verkligen att vara på sin vakt…
  Jättekul för övrigt att följa ert husbygge som ligger lite före vårt. För vår del har/ska målaren precis börja måla och plattsättaren sätta kakel och klinker… Spännande! :-)
  Mvh,
  Maria

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.