Köket tar form…

Idag var överskåpen också på plats i köket, och det ser så fint ut! Skåpen hade hamnat i rätt ordning enligt min ändrade ritning, och nu kunde man också se hur mycket rymd som kommer att vara kvar ovanför skåpen. Det skulle till och med rymmas en rad liggande skåp ovanför väggskåpen. Hmmm, en idé…
I hålet i överskåpet längst till höger kommer micron att sitta. På väggen till höger blir det bara väggskåp, men dubbla rader placerade på samma höjder som i själva köket. ”Brädan” med de fyra hålen i som står vid ”spisen” ska innehålla de fyra spotlightsen som hamnar överst i vitrinskåpen på högra väggen. (Ärligt talat förstår jag inte riktigt hur de ska få plats…?)

koket26juni

Bänkskivan och diskhon var monterade, och spishällen verkade vara på gång. Vi har valt en diskho med två lika stora hoar. Det har vi i vårt nuvarande hus, och det funkar jättebra.
Vitvarorna måste väl vänta tills rörmokare och elektriker är på plats, och kaklet kommer antagligen upp i princip sist här.

diskho

I makens arbetsrum var det färdigtapetserat, och det blev riktigt bra. Det är en mycket ljus tapet med breda ränder i olika glans. På nära håll ser man knappt skillnaden, men på håll blir effekten bredrandig.

arbetsrum

Golvlister saknas fortfarande, men taklisterna i hela huset sattes upp och målades samtidigt som taket. Jättebra att man gör så. Annars är det stor risk att den vita färgen på listerna skiljer sig från takfärgen. Det är inte klokt vad många olika ”vita” färger det finns!
Ingen trappa var insatt, så vi kunde inte komma upp och titta på övervåningen ännu.

This entry was posted in Inredning, Köksplanering. Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.