Hemmabio och värmepanna

Nu har jag haft en lång bloggpaus, men här kommer lite nyheter från Norrbotten igen. Det snöar. Och snöar. Och snöar och snöar och snöar! Vi har ångrat några gånger att vi gjorde så bred och lång uppfart, men å andra sidan är vi mycket glada åt att vi köpte en rejäl snöslunga och hann asfaltera i höstas… Det är en rekordvinter vad det gäller snö, och det är snökaos på vägarna – dottern blev i förmiddags sittande 1 tim 40 min i en buss på E4:an på grund av en stor olycka som blockerade vägen helt.

Följetongen värmepannan går vidare. Nu har Friginor från Luleå varit här vid tre tillfällen och trimmat och ställt in, och nu funkar det äntligen lite bättre! Det visade sig att en strömställare som skulle kunna ge upp till 9 W hade varit ”strypt” till 3 W… Det är fortfarande för kallt på golvet i en zon av huset, och en täckplåt till pannan har fortfarande inte kommit, men nu har vi hopp om att det ska lösa sig.
Vi kommer snart att sätta in ett badkar av vanlig storlek men med bubbel, och då ska vi faktiskt montera in en extra varmvattenberedare, en s.k. slav. Vi önskar att säljaren hade varit lite tydligare på den punkten redan när vi gjorde husbeställningen… På honom lät det som om man skulle behöva extra beredare bara om man köpte ett mega-bauta-jättebadkar. (Men visst är det väl konstigt att man inte kan få till en bra värmepanna som räcker för en vanlig familjs behov?)

Nu är hemmabion installerad i biblioteket. Vi valde en ganska enkel modell av projektor och duk, ingen lyx alls, men det funkar riktigt bra. De sköna läsfåtöljerna är lika sköna som biofåtöljer… I helgen blev det ”2001” med hela familjen – som vanligt en upplevelse, och extra bra i storformat.

Klädkammaren på övervåningen har nu fått sin inredning. En hylla och en stång ingick i huset, men nu har vi kompletterat med tre byråar, en hög, smal och två små låga. (Klädstången sitter så högt upp att kläderna hänger fritt ovanför byråarna.) Krokar på väggen för skärp och scarves, praktiska förvaringsbackar uppe på hyllan plus en lång stång att hänga ”tillfälliga” galgar på gör att allt funkar riktigt bra. Foton kommer så småningom…

This entry was posted in Inredning. Bookmark the permalink.

2 Responses to Hemmabio och värmepanna

  1. Maria says:

    Ring Kylteknik, Piteå. Myran är världsbäst! Och dom har servicen på NIBE.

  2. Gunilla says:

    Det var dom som skulle komma 5 veckor efter inflyttningen och fortfarande inte kommit efter 9 veckor. Då bytte Myresjöhus serviceföretag. Och Friginor har varit jätte-jättebra – det är andra som har gjort misstagen…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.