Takdropp – inomhus!

En sen kväll för någon vecka sedan började det läcka in vatten runt ett av takfönstren! Det gick en kvart, och sedan droppade det in runt det andra också! Fram med hinkar och bunkar och trasor och ett gammalt duschdraperi som vi lade ut för att inte parketten skulle bli förstörd. (Det andra fönstret finns ovanför duschen, så där var det lugnt…)

Det är ju verkligen inte vad man väntar sig – eller önskar – ska hända i ett halvårsgammalt hus! Här skulle vi ju bo utan bekymmer eller reparationer…
Jag mailade och SMS:ade genast till vår byggledare, och efter några minuter ringde han upp, trots att det var mitt i natten. Han berättade att ALLA de fyra hus av vår modell som finns här i Norrbotten hade fått exakt samma problem just denna vecka! Den myckna snön har isolerat så bra att värme samlats ovanpå fönstret. Den har sedan smält snön, som runnit ner runt fönstret, och sedan genom att vattnet omväxlande fryst och tinat så har fönstrets öppnats en liten aning – och läckaget var ett faktum!
Byggledaren hade reklamerat fönstren hos tillverkaren (Elitfönster) och de hade hanterat flera hundra andra reklamationer på grund av exakt samma problem från hela landet!

snow2Dagen efter denna hemska natt kom det ett gäng takskottare och skaffade undan den mesta snön, och när vädret blivit mildare dök en kille från byggföretaget upp och skottade, hackade och skrapade bort den sista snön runt fönstren.

Ska vi vara tvungna att beställa takskottning varje gång det har snöat lite, eller ska vi lita på att detta har varit en extrem vinter och att det kommer att gå många, många år innan det kan bli så här igen? Klättrar upp på något tak och skottar, det gör jag INTE!
På bilden ser ni hur det såg ut utanför det större glaspartiet inann vi skottade undan snön som låg mot rutorna. Det är verkligen MYCKET snö i år.
Och idag snöar det igen! Jag hoppas verkligen att det inte blir något mer elände…

This entry was posted in Senaste nytt. Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.