OBS! Tänk på att fläskfilén ska marineras över natten!
Ingredienser, 6 personer:
2 st fläskfiléer (ca 1 kg), strimlas
ca 1½ kg squash i stavar eller tärningar
1 röd och 1 gul paprika i strimlor
1 gul lök i skivor
3-4 tomater i skivor
1 burk fetaost i små kuber
Marinad till fläskfilén:
3-4 pressade vitlöksklyftor
1-1 ½ dl olivolja
1-1 ½ tsk sambal oelek
2 msk soya
Kall sås:
4 dl naturell smetana eller crème fraîche
4 msk majonnäs
2 pressade vitlöksklyftor
2 tsk italiensk salladskrydda
lite pressad lime
Tillagning:
Första dagen:
Strimla fläskfiléerna och lägg dem i marinaden. Låt dem ligga och dra i kylskåp över natten.
Andra dagen:
Smörj en långpanna och lägg i squashen (som ska täcka botten). Salta över.
Ställ in pannan i ugnen, 220 grader i 10-15 minuter.
Ta sen ut långpannan. Häll av vätskan som har bildats och fördela sedan fläskfilén över squashen. Häll över hälften av marinaden.
Strö ut paprikan och löken.
Överst lägger du skivade tomater och fetaosten.
Ställ in i ugnen igen i ytterligare ca 35-40 minuter.
Serveras med den kalla såsen och en blandad sallad.