Pannbiff med lökfräs

Ingredienser, 4 personer:
0,6 kg nötfärs eller blandfärs
1 st gul lök, riven
1-2 st ägg
0,5 dl mandelmjöl
0,5 dl kokande vatten
1 köttbuljongtärning, gärna Fond du Chef oxbuljong
salt och peppar

Lökfräs
2 st gula lökar, skivade
motsvarande mängd finstrimlad vitkål
ca ½ dl vatten
salt och peppar

 

Tillagning:
Sätt ugnen på 200 grader.
Häll det heta vattnet i en bunke och lägg ner buljongtärningen.
När den har lösts upp så rör ner mandelmjölet och låt stå 5-10 minuter.
Rör ner äggen.
Blanda ner färsen och kryddorna.
Forma pannbiffar med fuktade händer och stek i smör, ett par minuter på varje sida tills de fått fin färg.
Lägg över biffarna i ugnsfast form och efterstek i ugn, ca 5-10 minuter tills de är genomstekta.

Lökfräs:
Skala och skiva löken. Finstrimla vitkålen. Bryn i stekpanna eller kastrull på medelvärme – se till så att det inte bränns!
Tillsätt vattnet.
Låt fräset koka ihop någon minut.
Smaka av med salt och peppar.

Ta ut biffarna ur ugnen och fördela lökfräset över dem.
Servera med smörslungad broccoli, vitkålsgratäng, rotmos eller blomkålsmos samt saltgurka.
Gott till är också avocadosallad.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *