Timjansås till fläskstek, fläskfilé, kycklingfilé m.m.

Ingredienser, 4 personer:
1 dl vatten (gärna stekskyn från t. ex. en fläskfilé eller -stek)
1 kapsel Fond du Chef oxbuljong
½ dl öl
2,5 dl grädde
½ dl mjukost, gärna med bacon- eller salamismak
½ tsk paprikapulver
1 tsk timjan, torkad
½ tsk curry
1 tsk senap
2 droppar balsamicocreme
(2 msk Maizena Ljus redning)
vitpeppar efter smak

Tillagning:
Blanda vattnet/stekskyn, buljongtärningen och öl. Låt det puttra ett tag tills det reducerats till ca 1 dl. Blanda ner grädden och alla kryddorna och låt sjuda ca 5 min. Red av såsen med Ljus redning om den är för tunn.
Smakar utmärkt till skinkstek, kotletter eller fläskfilé. Funkar också bra till kycklingfiléer!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *