Kasslergratäng med broccoli och blomkål

Ingredienser, 4 personer:

500 g kassler
300 gr blomkål, fryst
300 g broccoli, fryst
2 pkt (5 dl) pastagrädde med ost
(Alt. vanlig grädde + mjukost, stark smak)
1 liten påse (150 g) riven ost

Tillagning:
Kålen och broccolin värms enligt instruktionerna på förpackningen, men korta gärna tiden till hälften
Koka ihop grädden till såskonsistens.
Smaka av med svartpeppar, salt och chilipulver
Smörj en större form, ca 25×40 cm
Lägg kasslern skuren i stavar eller bitar i botten på formen
Kålen fördelas sedan över kasslern
Häll på grädden och strö över riven ost
(Hittar du inte färdig grädde med ostsmak kan du vispa ihop grädden med 1 dl mjuk frukostost, den varianten med starkare smak.)
Sätt in i ugn i 200 grader ca 25 min.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *