Ostfyllda, baconlindade lövbiffsrullader

Ingredienser för 4 portioner:
6 stora lövbiffar
12 skivor mellanlagrad prästost
2 pkt bacon
Torkad timjan
(vitlökspulver)
Smör till stekning
Salt och vitpeppar
kött
Tillagning:
Dela lövbiffarna på hälften.
Smula lite timjan över köttet.
Strö över lite vitlökspulver om så önskas.
Lägg en ca 2 cm bred skiva ost längs den raka kanten av biffen och vik över en gång.
Lägg ytterligare en skiva ost på köttet och rulla sedan vidare till en rullad. (De ska bli ungefär så tjocka som en chorizo.)
Linda en baconskiva runt varje rullad och fäst med en tandpetare.
Stek rulladerna i lite smör. Vänd ofta så att de bryns runt om.
Salta och peppra under stekningen.
De är färdiga när osten börjar rinna ut i ändarna av rulladen.
————–
Servera med kryddsmör eller bearnaisesås och t.ex. sparris, ugnsbakade grönsaker eller broccoli.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *