Kycklinggryta med pasta, tomat och broccoli

500 g kycklingfilé
500 g pasta av önskad fason
250 g körsbärstomater (1 ask)
1 stånd färsk broccoli, eller motsvarande mängd fryst
Ca 8 dl mjölk
1 klyfta vitlök
1 msk Ajvar relish, gärna stark
1 msk Harissa eller 1tsk Sambal oelek
1 msk kycklingfond
Salt, peppar

Dela kycklingfiléerna i tunnare skivor. (Behövs inte om du använder innerfilé.)
Stek kycklingen och krydda den med salt och vitpeppar.
Lägg över den i en gryta.
Pressa ner vitlöksklyftan och tillsätt ajvar relish, harissa och kycklingfond.
Häll i den okokta pastan och fyll på med mjölk (eller fifty-fifty grädde och vatten) så att det täcker pastan. Ställ tiduret på pastans koktid.
(Håll ögonen på grytan och spä med mer mjölk under koktiden om det behövs, eftersom det inte får koka torrt.)
Dela upp broccolin i små buketter och lägg i den när det är några minuter kvar av koktiden. (Om du använder fryst broccoli så tina den i förväg, eller låt den koka med i grytan hela tiden.)
Halvera tomaterna medan pastan kokar.
Stäng av plattan när pastan är klar men låt grytan stå kvar och varmhållas. (Ställ ner till näst lägsta värme om du har induktionshäll.) Blanda ner tomaterna, och ta sedan grytan från värmen när de är genomvarma.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *