Grekisk potatisgratäng

Den här gratängen är inspirerad av svensk sjömansfärs, men kryddningen är inspirerad av Medelhavsländernas smaker och dofter.

Bryn ca ½ kg köttfärs ihop med en hackad gul eller röd lök.
Krydda färsen med mejram eller oregano, rosmarin, koriander, paprikapulver, timjan, vitlökspulver, salt och svartpeppar.
Tillsätt ca 2 dl grädde och 1 dl vatten (beror på potatissort – lite mer vätska behövs om det är fast potatis)  till köttfärsen och låt det bli genomvarmt.
Blanda skalade och tjockt skivade potatisar (ca ½ cm) med köttfärssåsen och häll ner allt i en ugnsform.
Lägg ett lager tomater, paprika, oliver etc ovanpå – här kör man ”man tager vad man haver”…
Riv sedan fetaost över det hela och grädda ungefär 35 min i ugnen på 175 grader, varmluft.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *