Kycklingwok med nudlar

Ingredienser, 4 personer:
2-3 stora kycklingfiléer, ca 600 g
½ gul lök
1 påse wokmix (Broccoli, vattenkastanjer, minimajs, sockerärter, bambuskott, morötter)
1 burk skivade vattenkastanjer
2 msk Thai kycklingfond
2 msk soja
6 nystan vegetariska nudlar, ca 400 g torrvara

wok4

Gör så här:
Strimla kycklingfilén.
Bryn kycklingen i olja tills den fått fin färg. Häll på 1 dl vatten och låt den puttra tills den är genomstekt. Lägg den åt sidan.
Bryn gul lök och vattenkastanjer i lite olja tills de fått lite färg. Lägg dem åt sidan.
Bryn wokmixen i lite olja tills den tinat och fått färg. Lägg den åt sidan.
Häll ner ca 2 dl vatten, kycklingfonden och sojan i stekpannan. Låt det koka upp, och lägg sedan ner nudlarna. (Bryt gärna av ”nystanen” på mitten så blir de enklare att hantera.)
Så fort nudlarna mjuknat så blanda ner kycklingen och grönsaksblandningarna.
Värm till kokpunkten och ät direkt.
Servera med soja och Sambal oelek för den som vill hotta upp rätten en aning.
Inget ris behövs på grund av nudlarna.

wok2-2

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *