Valnötspanerad fisk med tartarsås

Det här är ett sätt att göra vanlig panerad vit fisk lite mer intressant: Mixa en näve valnötter och blanda ihop med vanligt ströbröd till panering!

Ingredienser till 4 personer:
4 stora eller 6 små filéer av någon vit fisk
1 dl valnötskärnor
1 dl ströbröd
1-2 ägg
Salt och vitpeppar
Smör till stekning

fisk_o_mos

Gör så här:
Kör valnötterna i matberedaren tills de är ett grovkornigt pulver. Blanda dem med vanligt ströbröd, salt och vitpeppar.
Vänd fiskfiléerna först i ägg och därefter i ströbrödet.
Stek på hög medelvärme tills paneringen fått fin färg och fisken är färdig.

Tartarsås:
½ burk créme fraîche
3 msk majonnäs
5 msk hackad inlagd gurka, typ Bostongurka
3 msk fryst, hackad dill
1 tsk citronsaft (gärna ur flaska)
Salt och vitpeppar
Rör ihop alla ingredienser och smaka av med lite salt och vitpeppar.

Servera fisken med grönt ärtmos, potatismos eller pommes frites samt tartarsåsen.
Dekorera gärna med en citronskiva och dillkvist.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *