Vegansk senaps”sill”

Ibland kan man vilja ha de traditionella rätterna och smakerna på bordet, till exempel vid jul och midsommar trots att man inte äter animalier, och här är receptet på en vegansk ”sill”inläggning på aubergine som absolut kan tävla med den äkta! OBS att den här inläggningen tar två dagar att göra!

Ingredienser till en burk på ca 5 dl:
250 g aubergine
Lag:
3 dl vatten
2 dl strösocker
1 dl ättiksprit, 12%
3 kryddpepparkorn
1 lagerblad
Senapssås:
3 msk svensk senap
1 msk mörk fransk senap
3 msk socker
1½ tsk salt
lite vitpeppar
2 tsk ättiksprit
3/4 dl vatten
1 dl rapsolja
Smaksättning:
Massor av färsk dill

Gör så här:
Skala auberginen och skär i lagom stora bitar. Lägg den i en bunke.
Koka upp ingredienserna till lagen och häll den het över auberginen. Låt bunken stå i rumstemperatur tills lagen svalnat. Rör om då och då.
(Om auberginebitarna vill flyta upp så lägg t.ex. en assiett på.)
Ställ sedan bunken kallt minst 8 timmar.

Blanda alla ingredienserna till senapssåsen och vispa så att den ”går ihop”, gärna med elvisp.
Ta upp auberginen ur spadet och låt den rinna av.
Varva sedan rikligt med dill och auberginebitar i en konservburk och häll över senapssåsen.
Låt stå ett dygn innan den äts.
Håller ca 5 dagar i kylskåp.

Recept på vegansk inlagd ”sill” finns här >>>

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *