Baconlindad kycklingfilé med ädelostsås

Jag har använt innerfiléer till den här rätten. Då räcker det med en halv baconskiva för varje filé, och de blir genomstekta snabbt. Har du vanliga kycklingfiléer så kan de delas på längden.

Ingredienser till 4 personer:
700-800 g kycklininnerfiléer, 14 stycken
1 pkt bacon
Lite smör till stekning

Ädelostsås:
1 dl grädde
1 dl crème fraîche
2 msk mjukost, typ Philadelphia
4 msk ädelost
1 msk kycklingfond
1 msk ljus redning
Några vrid på vitpepparkvarnen

Receptet på ugnsrostade rotsaker finns här >>>

Gör så här:
Blanda alla ingredienser till såsen i en liten kastrull och låt den få ett uppkok. Dra sedan ner värmen så att den varmhålls medan du gör i ordning rotsakerna och kycklingen.

Förbered rotsakerna och sätt in plåten i ugnen.

Skär baconskivorna tvärs över så att du får halvor. Linda varje filé med en baconskiva. Fäst med tandpetare.
Stek hälften av filéerna i stekpanna tills de fått fin färg runt om.
Stek resten av filéerna, och lägg sedan tillbaka de första och låt stekpannan stå på låg värme tills grönsakerna är klara. Vänd de små rulladerna då och då så att de blir genomstekta.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *