Crushed potatoes

Det här är precis vad namnet säger: krossade potatisar. Rätten kommer ursprungligen från Australien.
Godast blir det med små fina nypotatisar, och allra helst mandelpotatis, men även överblivna kokta potatisar från någon tidigare måltid funkar bra. Då brukar jag picka några hål i skalet på dem och värma dem i mikron några minuter så att de är varma när jag krossar dem.

De är inte vackra, men SÅ goda!

Ingredienser:
Ett lagom antal ganska små potatisar
Olivolja
Salt och svartpeppar
Någon kryddört, t.ex. rosmarin
(Ev lite riven ost)

Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Koka potatisen tills den är nästan genomkokt.
Olja en långpanna ordentligt med olivoljan, gärna ovanpå ett bakpapper.
Lägg ut potatisarna på plåten med ordentligt mellanrum.
Tryck sedan sönder dem med t.ex. en potatisstöt eller en hålslev. Potatisarna ska spricka och innanmätet komma ut, men inte bli så platta att de inte håller ihop.
Sprid en rejäl mängd olivolja över potatisarna. (Enklast görs det med en oljesprayflaska.)
Salta och svartpeppra.
Klipp eller hacka lite kryddgrönt över potatisarna.
Sätt in plåten i 225 grader varm ugn i 20-25 minuter.
Om det ska vara riven ost på potatisarna så strö på den när det är ca 5 minuter kvar av tiden.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *