Cornflakespanerad kyckling

Ingredienser:
1 påse kyckling(inner)filé, ca 1 kg
1 ägg
6 dl Cornflakes
1 tsk salt
1 krm peppar
4 msk olja till stekning

cornflakespanerad_kyckling2

Sås
1  gurka
3 dl buljong
3 msk tomatpuré
2 msk farin
1 msk vinäger
½ tsk salt
En skvätt såskulör (Collorit)
2-4 msk Brun redning eller Maizena

Gör så här:
Köttet:
Skär varje kycklingfilé i ca 4-6 bitar.  Använder du innerfiléer så är de lagom stora direkt ur påsen.
Stöt eller mixa cornflakes till ett grovt ”pulver”, krydda med salt och peppar och vänd kycklingbitarna först i uppvispat ägg och därefter i cornflakesblandningen.
Stek kycklingbitarna i oljan i en stekpanna, ca 6 minuter.

Såsen:
Skölj, skala och riv gurkan. Lägg den i sil eller durkslag.
Häll buljongen i en kastrull.
Tillsätt tomatpuré, farin, vinäger och salt och koka upp.
Tillsätt såskulören.
Red med Brun redning eller Maizena till önskad konsistens och blanda sist i gurkan.
Låt såsen sjuda några minuter. Kan utan problem varmhållas på lägsta värme.
Servera kycklingen med såsen och t.ex. ris, klyftpotatis, potatisgratäng eller broccolibuketter. En fräsch sallad är god till.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *