Fetaostpaj

Den här pajen kan man även välja att laga med något inslag av kött eller fisk, till exempel lite knaprigt bacon eller några räkor, men den här vegetariska varianten funkar också utmärkt som den är!

Ingredienser, ca 4 port:
1 pkt färdig filodeg eller smördeg
Sammanlagt 4-5 dl finskurna gröna grönsaker. Blanda några sorter fritt efter smak, t.ex.
– pak choi
– brysselkål
– broccoli
– purjolök
– spenat
– haricots verts
– sockerärtor
svartpeppar
1 ägg
1 dl grädde
1 pkt fetaost eller en puck bulgarisk vitost

paj-2

Gör så här:
Bre ut filodegen eller smördegen i en pajform.
Fördela de strimlade grönsakerna (och ev. kött eller fisk) över degen.
Krydda med nymalen svartpeppar.
Blanda ägg och grädde och häll över grönsakerna.
Riv eller tärna fetaosten över alltsammans.
Grädda i 200 graders ugn tills pajen är genomvarm och osten smält lite och fått fin färg, ca 30-40 min.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *