Ugnsbakade rotsaker

Rotsaker är nästan alltid billig mat, men på hösten när de är i säsong är de både extra billiga och extra goda.

rotsaker_rostade

Ingredienser, 4 personer:
Ungefär 1 kg blandade rotsaker enligt tycke och smak, t.ex.
– kålrot
– majrova
– morötter
– potatis
– rotselleri
– palsternacka
– rödbeta (ger färg åt hela rätten)
– gul lök
– vitlök

olivolja
rosmarin
salt och peppar
Receptet kan också varieras och utökas med någon ovan jord-grönsak:
– squash
– aubergine
– broccoli
– blomkål
– paprika
– haricots verts
– sockerärtor
– champinjoner

Gör så här:
Skiva rot-/grönsakerna, pensla eller spraya dem med olivolja och salta/peppra.
Bred ut i en oljesprayad långpanna. Se till att löken inte ligger överst eftersom den lätt blir bränd och då får en besk smak.
Sätt in i ugnen i 200 grader cirka en timme.
Dekorera med färsk rosmarin och ev lite flingsalt.
Fantastiskt gott, passar till kött.

rotsaker1

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *