Honungsrostade grönsaker

Ingredienser, 5 portioner
2 rödbetor
2 stora morötter
1 liten kålrot, ca 8 cm diameter
1 påse sockerärter, färska skidor
1 röd paprika
1 gul lök
2 palsternackor

Sås:
2 msk balsamvinäger
2 tsk flytande honung
2 msk rapsolja
ev ett par kvistar färsk rosmarin

2 krm salt
2 krm nymalen svartpeppar

Gör så här:
Sätt ugnen på 225°C.
Skala och skär grönsakerna i stavar, strimlor eller skivor. (Ha gärna gummihandskar när du gör rödbetorna!)
Bre ut rotfrukterna och grönsakerna på en bakpappersklädd plåt.

Blanda alla ingredienser till såsen. (Den kan med fördel göras lite i förväg och få stå och dra ett tag i kylskåp.)
Ringla såsen över grönsakerna.
Krydda med salt och peppar. Blanda runt.
Rosta grönsakerna i ugnen ca 30 minuter, tills de är mjuka men har kvar lite tuggmotstånd.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *