Pizzabullar

De här goda pizzabullarna kan ätas som smörgåsar till soppa, te eller öl, eller som en liten (för)rätt med t.ex. grönsallad till.
Fyllningen kan varieras beroende på vad man gillar eller vad man råkar ha hemma! Exempel på alternativ fyllning kan t.ex. vara spenat, svamp, tonfisk, sardeller eller räkor.

pizzabullar

Ingredienser:
1 rulle pizzadeg, eller motsvarande mängd hemgjord deg
½ tub mjukost, gärna med smak som passar till resten av fyllningen
ca 1 dl passerad tomat
Skinka (gärna skivrester), bacon, salami eller liknande
(1 gul lök)
Oregano
2 dl riven ost

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Rulla eller kavla ut pizzadegen på mjölat bakbord.
Bre på ett lager mjukost.
Lägg på t.ex. bacon, skinka eller salami.
Bre på ett tunt lager krossad tomat/tomatpuré.
(Sprid ut den tunnskivade löken.)
Strö lite oregano över.
Avsluta med 3/4 av den rivna osten och rulla ihop degen till en rulle.
Skär tunna skivor tvärsöver rullen och lägg på en plåt.
(Om du har gjort egen pizzadeg med jäst så låt bullarna jäsa 20-30 min.)
Fördela den resterande osten över bullarna.
Grädda 20 minuter i ugn, 200 grader.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *