Spenatpiroger

piroger

Ibland vill man laga något som känns lite festligare utan att kosta skjortan. De här spenatpirogerna brukar uppskattas av de flesta.

Ingredienser: 
½ påse spenat
½ paket fetaost
1/4 rödlök
1 vitlöksklyfta
1-2 msk pesto
1 pkt smördeg, i ark eller rulle
Salt och svartpeppar

1 ägg till pensling
Parmesanost

Gör så här:

  1. Koka spenaten i 1,5 dl lättsaltat vatten.
    Häll av i ett durkslag och skölj i kallvatten
  2. Smula ner fetaosten i en bunke
  3. Krama ur spenaten, grovhacka eller klipp den och lägg den i bunken
  4. Finhacka löken.
    Tillsätt den till spenat/ostblandningen tillsammans med pesto och pressad vitlök.
    Blanda om, salta och peppra.
  5. Stansa ut runda degbitar ur smördegen med ett ganska stort glas.
  6. Lägg 1-2 tsk fyllning på varje degbit, mängden beroende på rundelns storlek.
    Pensla längs kanterna med ägg och vik rundeln dubbel.
    Tryck ihop kanterna med en gaffel.
  7. Pensla med ägg och strö över parmesanost.
  8. Grädda i 200 grader ca 10 minuter eller tills de är gyllenbruna.
    Servera gärna med ugnsrostade rotsaker och crème fraîche.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *