Kebabkött i ugn

pita2

Ingredienser, 4 personer:
(Receptet kan dubblas, men kräver då 5 timmar i ugnen.)
1 kg mager nöt- eller blandfärs
1 ägg
2 klyftor vitlök, pressas eller rivs
2-3 tsk malen spiskummin
2 tsk lökpulver
1 tsk paprikapulver
1-2 tsk oregano
1 tsk nymalen svartpeppar
½ tsk salt

 

Gör så här:
Blanda allt ordentligt och packa smeten hårt i en rulle av dubbel ugnsfolie. Låt rullens ändar vara öppna så att vätska kan rinna ut.
Lägg folierullen i en långpanna och ställ in i 100 graders ugn i 3 timmar.
Stäng av ugnen och låt köttet stå kvar 1 timme.

Skär eller hyvla tunna skivor av kebaben (testa med osthyvel!) och servera i t.ex. pita- eller orientbröd med sallad, lök, majs, gurka, ost och egen kebabdressing.
Skivade gröna oliver och kebabfeferoni är också gott till.
(Kebabköttet går utmärkt att frysa. Flagorna är lätta att fräsa upp i stekpanna när de har tinat.)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *