Ljus timjankryddad sås

Den här såsen kryddad med timjan smakar utmärkt till skinkstek, kotletter eller fläskfilé. Funkar också bra till kycklingfiléer!

Ingredienser, 6 personer:
3 dl vatten (gärna stekskyn från t.ex. en fläskstek)
1 st Fond du Chef oxbuljong
½ dl porter eller mörkt öl
2,5 dl matlagningsgrädde
1 dl mjukost, gärna med bacon- eller salamismak
1 tsk paprikapulver
1 tsk timjan, torkad
½ tsk curry
1 tsk Dijonsenap
2 droppar balsamicocreme
2 msk Maizena Ljus redning
salt o vitpeppar efter smak

Gör så här:
Blanda vatten/steksky, buljongtärning och porter. Låt det puttra ett tag tills det reducerats till ca 2,5 dl. Blanda ner grädden, mjukosten och alla kryddorna och låt sjuda ca 5 min.
Red av med 1-2 msk ljus redning om det behövs.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *